RUNapest, Budapest első instant futóversenye/teljesítménytúrája

Fuss velünk Budapest legszebb futóútvonalain, szerezd meg mindkét táv érmét, és támogasd nevezéseddel a SUHANJ! Alapítványt!

Két távon, 15- és 25 kilométeren várunk, útvonalunk érinti a Margit-sziget, a budai Duna-partok legszebb részeit.

ÚTVONAL LETÖLTÉS:

A 15 km útvonala gpx formátumban: LETÖLTÖM

A 25 km útvonala gpx formátumban: LETÖLTÖM

HOGYAN MŰKÖDIK?

Az induláshoz online nevezésre van szükséged a www.runapest.hu oldalon, amit jelenleg utalással tudsz kiegyenlíteni. Ekkor kapsz egy egyedi számkódot, ez az úgynevezett futóazonosító, amellyel be tudsz jelentkezni a verseny starthelyén, és az összes ellenőrzőpontján, ahol QR kódot kell leolvasni. Az utolsó kód leolvasásakor, sikeres és szintidőn belüli teljesítés esetén, felkerülsz az eredménylistára és a SUHANJ! Fitness-ben nyitva tartási időben átveheted az érmet. Amikor ők zárva vannak, az Édesmindegy cukrászda is vár titeket az éremmel, 200 méterre a céltól.

A nyitva tartási időket itt találod:

http://www.suhanjfitness.hu/

https://www.facebook.com/Edesmindegy/

BABAKOCSIS ÉS KUTYÁS FUTÓK:

Szeretettel látunk benneteket is :) Babakocsival és kutyával is csak a saját felelősségedre indulhatsz.

NEVEZÉS:

  1. lépés regisztráció: az oldalon a regisztrációt követően tudsz nevezni. Csak az első nevezés előtt kell megtenned.

  2. lépés nevezés: a versenyre oldalára belépve (log in), a nagy kék NEVEZEK gombot kell megnyomni, és beírni a kért adatokat.

  3. lépés fizetés: utalás esetén két napon belül jóváírásra kerül az egyenleged és a “Jelentkezéseim” fül alatt található egyedi, 6 számjegyű “Futó azonosító” számodat aktiváljuk. A nevezési díjat, azaz 3.900,-Ft-ot a következő számlára küldd: Szentpáli Éva, számlaszám: Gránit Bank 12100011 - 17760610, a megjegyzés rovatban kérlek tüntesd fel a versenyző nevét és a futóazonosítód.

A 6 számjegyű futóazonosítót végig tudnod kell a teljesítés során, ezért javasoljuk, hogy írd fel valahova, vagy mentsd el indulás előtt (pl.: utolsó hívott számként). A nevezésedről automatikusan, 15 napon belül számlát állítunk ki, amit a megadott email címre küldünk ki. Ha nem találod, kérlek keresd a Spam mappában is.

A RAJT:

Olvasd le a SUHANJ! Fitness bejáratánál a RAJT feliratú QR kódot. Az ennek hatására felugró weboldalon (engedélyezd a felugró ablakot) be kell írnod a nevezéskor kapott 6 számjegyű “Futó azonosítót”.  Itt egymás után több kódot is beírhatsz, ha többen indultok egy telefonnal (egyenként el kell küldeni az azonosítókat). Ezzel automatikusan elindul az időmérés, úgyhogy javasoljuk, hogy ezt csak akkor tedd meg, amikor mindennel készen állsz az indulásra. A SUHANJ! Fitness-ben (nyitva tartási időben) találtok mosdót, tudtok vizet tölteni, és 700,- forintért öltözőjegyet, 1.400,- forintért szaunajegyet is válthattok. Ha futás után szaunáznál, jelezd induláskor a recepción, hogy mikorra fűtsék fel a szaunát.

A TELJESÍTÉS:

A rajt után a megadott sorrendben, az útvonalat követve fel kell keresned az ellenőrzőpontokat, és mindenhol leolvasni a kihelyezett QR kódot (mindenhol a saját számkódodat beírni, ezek adják a részidőidet), majd utolsónak a SUHANJ! Fitnesshez visszaérve a CÉL feliratút. Ilyenkor a rendszer automatikusan rögzíti a teljesítést, és bekerülsz az eredménylistába. Ha pontot hagysz ki, vagy valahol nem megfelelően olvasod be a QR kódot, akkor a teljesítésed nem lesz érvényes. Amennyiben több teljesítésed van, úgy többször is szerepelsz majd az eredménylistán. További részletek a verseny saját oldalán: www.runapest.hu

ÉREM:

Amennyiben sikeres teljesítéssel és a SUHANJ! Fitness nyitva tartási idejében érsz célba, akkor a recepción rögtön az érmedet is kiadják. Ha a fitness épp zárva van, akkor is szerepelsz a listában, így amikor legközelebb arra jársz, átveheted az érmet. Az érmet átveheted az Édesmindegy desszertbárban is, akik sokkal hosszabban tartanak nyitva, és mindenféle cukor és egyéb mentes süteményekkel várnak, 200 méterre a céltól :)

VÍZVÉTELI LEHETŐSÉG:

A SUHANJ! Fitness mellett, nagyon sok helyen találhatsz kutat az útvonal mentén, azonban ezeknél figyelj, hogy hideg időben elzárhatják őket. Ajánljuk a Margit-szigetet, a Várkert Bazár ivócsapjait és az Olimpiai-parkot. www.kozkutak.hu

ELLENŐRZÉS:

Ahhoz, hogy teljesítésed érvényes legyen, szúrópróbaszerűen elkérhetjük a teljesítésed trackjét, amit akár mobilos alkalmazással is rögzíthetsz (pl. Strava). A “dobogós” helyezettektől minden esetben elkérjük. Nevezéseddel ezt a gyakorlatot elfogadod.

FELELŐSSÉGVÁLLALÁS:

A nevezéseddel elfogadod, hogy ez egy önellátó futás/túra, melyen neked kell gondoskodnod magadról. Az útvonal több helyen keresztez autóutat, villamos pályát, forgalmas szakaszokat is. A nevezéseddel elfogadod, hogy a KRESZ betartása kötelező, az utakon nem futva kelsz át, nem azon a pár másodpercen múlik. A szervezők nem felelnek az esetleg bekövetkező balesetekért, károkért, ahogy azért sem, hogy a teljesítéshez szükséges összes kódot beolvasd, a rendszert megfelelően használd.

NEVEZÉSI DÍJ:

Jelenleg erre a versenyünkre átutalással nevezhetsz. Átutaláskor számlatulajdonos neve: Szentpáli Éva, számlaszám: Gránit Bank 12100011 - 17760610, a megjegyzés rovatban kérlek tüntesd fel a versenyző nevét és a futóazonosítód.

Helyszíni nevezés ezen a versenyünkön sincs. A nevezés nem évül el, amíg a kör működik, addig a nevezés is használható, így lemondásra, átadásra nincs lehetőség.

WC, ZUHANY, ÖLTÖZŐ, CSOMAGMEGŐRZÉS:

A verseny rajt- és célhelyszínén, a SUHANJ! Fittnessben futójegy vásárlásával, 700,-Ft áron átöltözhetsz, a futás alatt szekrényt használhatsz, majd a kör teljesítése után lezuhanyozva újra átöltözhetsz. 1.400,-Ft-ért pedig, kért időpontra a szaunát is felfűtik, hogy a versenyed utáni regenerációt felgyorsítsák.

KORLÁTOZÁSOK, SZABÁLYOK, INFORMÁCIÓK:

- 18 év alatt csak szülői engedéllyel, 16 év alatt pedig csak szülői felügyelettel indulhat futó.

- A versenyen nem indulhat érvényes doppingeltiltás alatt álló futó.

- Nem indulhat a versenyen az, akit a szervezők bármilyen okból eltiltanak a RUNaway versenyeken indulástól.

- Azonnali kizárással jár a szemetelés, a tiszteletlen, futóhoz nem méltó, sportszerűtlen viselkedés, az útvonal jelentős levágása.

- A szervezők semmilyen, nem általuk elkövetett, vagy más hanyagságából bekövetkező balesetért, kárért nem vállalnak felelősséget. Az indulók a nevezési díj befizetésével vállalják, hogy a versenyre minden elvárható szempontból felkészülten érkeznek, az útvonalon saját magukért felelősek, a KRESZT betartják.

- A szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy külön értesítés nélkül változtassanak az útvonalakon, távokon, időpontokon, a versenykiíráson.

Minden egyéb kérdésben, vitás esetben a versenyigazgató egy személyben jogosult dönteni, melyet minden induló magára nézve kötelezően elfogad.

MIÉRT PONT A RUNAPESTRE NEVEZZEK?

GYERE HA PROFI VAGY

mert több táv közül választhatsz, és mutathatod meg, hogy mit lehet kihozni a pályából...

GYERE HA KEZDŐ VAGY

mert nem kell messzire menned egy hangulatos futásért, ráadásul, ha épp a kitűzött napon nem érzed magadban az erőt, lefuthatod bármikor máskor is...

MERT KÖZEL VAN

A versenyeinket a fővárosban, annak is a legszebb részein vezetjük...

MERT ÁRBAN IS JÓK VAGYUNK

és nevezéseddel még a Suhanj! alapítványt is támogatod...