top of page
Running Shoes

Tudnivalók az instantjainkról

Kérlek olvasd el és csak utána kérdezz, köszi :) Ha van javaslatod, mi kerüljön még fel erre az oldalra, azt is szívesen vesszük.

 Mi az az instant?

Az instant egy bármikor teljesíthető virtuális verseny, ami megszabott útvonalon, nevezés ellenében teljesíthető, a résztvevők pedig felkerülnek egy közös eredménylistára, így teljesítéseik összehasonlíthatóvá válnak. A futások nem teljesíthetőek bárhol, csak a kijelölt útvonalakon, a teljesítés igazolása nálunk QR kódok beolvasásával valósul meg.

Van-e időkorlát nevezés után a teljesítésre?

Köreink teljesítésére nincs időkorlát, ameddig a kör él, addig teljesíthető a leadott nevezés. Speciális akcióinkra javasoljuk a korai nevezést, mert ezek általában limitált számban elérhetőek (speciális éremszalagok, extra ajándékok pl.)

Hogyan működik a nevezés?

Köreinkre az oldalainkon regisztráció után tudsz nevezni, kiválasztva az adott instantot, amit futni szeretnél, megadva személyes adataid és a számlázási adataid is. A nevezési díj átutalása után a profilodba belépve megjelenik nevezésed mellett a "fizetett" szó, innentől a futóazonosítód aktív és használható. A utalási információkat mindig az adott kör aloldalán találod meg. A befizetésed aktiválásáról nem küldünk külön értesítést, minden nevezést 48 órán belül aktiválunk, ha tartozik hozzá befizetés. Ha 48 órával a befizetésed után sem aktív a futóazonosítód, kérlek csak akkor írj ránk!

Mi az a futóazonosító és hogyan működik?

A futóazonosító egy hatjegyű szám, amit nevezéskor generál a rendszer egyedileg, csak neked és a befizetésed jóváírása után válik aktivvá. Ezt a számsort kell majd a teljesítésed során a QR kódoknál beírnod. Vigyázz, ezt a számsort ne add ki senki részére, ez a te egyedi azonosítód, amivel a versenyt teljesíteni tudod és ami alapján az eredménylistára felkerülsz. Egy azonosító egy teljesítéshez tartozik, ha újra futsz, új azonosítót kapsz.

Mire van szükséged a teljesítéshez?

Nevezésre és egy mobiltelefonra, működő mobilinternettel. A telefonodra előzetesen tölts le egy QR kód olvasó applikációt (mi a "QR kódolvasó" nevűt használjuk és eddig mindenhol működött eddig), ezzel tudod majd beolvasni az ellenőrzőpontokon a QR kódokat. Minden instantunk teljesen önellátó, azaz magadnak kell biztosítanod az enni - és innivalódat illetve nem árt, ha az időjárásnak megfelelően többmindenre felkészülsz (esőkabát, váltózokni stb.)

Hogy működik az éremátvétel?

A célban az éremátvétel mindig az átadóhely nyitvatartásától függ, erről érdemes mindig előre tájékozódni. Ha szeretnéd még aznap átvenni, úgy fuss, hogy nyitvatartási időn belül érkezz be! Ha ez nem sikerül, érmedet utólag is át tudod venni az adott helyszínen.

Hogyan kerülök fel az eredménylistára?

Érvényes nevezéssel lefutott kör után, kizárólag akkor, ha az összes QR kódot rendben becsippantottad és szintidőn belül beértél. Amennyiben a QR technikai okokból nem működik (mert fizikailag nincs a helyén vagy a beolvasáskor hiba lép fel) úgy kivételes esetben a teljesítésről küldött track alapján is fel tudunk rakni az eredménylistára. Szintidőn túli teljesítésért nem jár sem érem, sem eredménylistára kerülés, ezt teljesítéskor kérlek vedd figyelembe és így indulj el. Ha kicsúszol a futó szintidőből, a rendszer automatikus átrak a teljesítménytúrázó kategóriába és ugyanazok a jogok illetnek meg, amik a futó szintidőn belül beérkezőket.

Melyek a RUNaway instantok?

Jelenleg 4 instant körünk üzemel különböző távokon: 

  • Garmin Mókus instantok /Mókuska 10 km, Mókuska XTRA 14 km, Mókus kör 25 km, Vérmókus 50 km/

  • RUNapest instantok /Nyuszis kör 15 km, Nyuszis XTRA 15 km sok szinttel, Agaras kör 25 km/

  • Adrenalin kör /10 km/

  • Rókás kör /Kis Vörös 10 km, Rókás kör 28 km/ 

  • Krokodil körök (kerékpár) változatos távokon

  • SUP körök

bottom of page