top of page
Instagram Bejegyzés 1080x1080 px - Squar

100 YEARS U.S. - HUN

100 éves az amerikai - magyar diplomácia!

Csatlakozz a Magyarország és az Egyesült Államok közötti diplomáciai kapcsolat​ok 100. évfordulója alkalmából rendezett nagykövetségi futáshoz június 12-20 között! Budapesten 5, vagy 10 km-en, Debrecenben, Szegeden, Pécsett és Veszprémben is 5 km-en várunk! Akár futva, akár sétálva teljesíted a hat útvonal valamelyikét, reméljük élvezettel fedezed majd fel a két ország kapcsolata szempontjából fontos helyszíneket. Az útvonalon kiemelt pontok jó példái a mélyen gyökerező magyar-amerikai kulturális és történelmi kapcsolatoknak, amelyek 100 évnél jóval régebbre nyúlnak vissza. Büszkék vagyunk azokra az eredményekre, amiket közösen értünk el, és izgatottan várjuk, mit tartogat partnerségünk következő 100 éve. Jó futást, és ha az út során készítesz egy szelfit, ne felejtsd el megosztani velünk a Facebook eseményünkben https://fb.me/e/3CuqEBBGM

A nevezés ingyenes és a célban az első 500 sikeres teljesítő egy gyönyörű érmet kap (részletek a leírásban). A futás része a budapesti Amerikai Nagykövetség által szervezett, az Egyesült Államok és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok 100. évfordulóját ünneplő programsorozatnak.

A futókörök tudnivalói

Távok, helyszínek és útvonalak

budapesti rövidebb kör (5 km)

Az Amerikai Kuckótól induló és az Amerikai Nagykövetséghez érkező, rövidebb, akár gyerekekkel is könnyen teljesíthető, sík terepen haladó útvonal, mely érinti első McDonald's éttermet, számos Kolodko miniszobrot, és a történelmi belvárost.

budapesti hosszabb kör (10 km)

Az Amerikai Kuckótól induló és az Amerikai Nagykövetséghez érkező útvonal, komolyabb futóknak, a Budai Várnegyed érintésével Kolodko szobrokkal, rengeteg látnivalóval.

debreceni futókör (5 km)

Az Amerikai Kuckótól indul és érkezik az útvonal, érinti a Debreceni Egyetemet, majd megtéve egy szép kört a Nagyerdőben visszavezet a kiindulási helyre.

szegedi futókör (5 km)

Az Amerikai Kuckótól az egyetem Amerikanisztika tanszékéhez, majd Vasváry Ödön szülőházához visz az útvonal, ahonnan a Tisza-part érintésével jutsz vissza a starthelyre.

pécsi futókör (5 km)

A Zsolnay negyedben található Amerikai Kuckótól a Breuer Marcell sétányon át, a belvárosi sétáló utcák felé veszi az irányt a kör. A Széchenyi tér sarkán érinted az Irodalom és Művészetek Házát, majd innen egészen székesegyházig futsz tovább, hogy megfordulva egyenesen vissza fuss a kiindulási pontra.

veszprémi futókör (5 km)

Az Amerikai Kuckótól indul az útvonal, felvisz a várba, onnan le a viadukt alá, majd a Séd partján kanyarog körben vissza Lipót Auer, majd Cholnoky Jenő szülőházáig, hogy végül visszavezessen a starthelyre.

Letölthető gpx trackek

budapesti rövidebb kör

budapesti hosszabb kör

debreceni kör

szegedi kör

pécsi kör

veszprémi kör

Ha szereted a felfedezés izgalmát, és még sosem követtél útvonalat próbáld ki a telefonra is letölthető LOCUS appot, töltsd bele ezt az útvonalat, és menj rajta végig :)

Ingyenes

A futás része a budapesti Amerikai Nagykövetség által szervezett, az Egyesült Államok és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok 100. évfordulóját ünneplő programsorozatnak.

A nevezés ingyenes és a célban 500 sikeres teljesítő egy gyönyörű érmet kap.

(Ennek feltétele, hogy éremátadó időszakban érjen célba, érvényes nevezése legyen, és minden pontot szabályosan érintsen a rendszer használatával)

Készíts magadról teljesítés közben egy szelfit és posztold a facebookra. Használd a #USAHungary100years #EgyesültÁllamok100 és #HUSA100 hashtageket.

Éremátvétel

A kihívás első 500 érvényes teljesítőjét éremdíjazásban részesítjük, amennyiben a megadott időpontokban átveszik az érmüket. Az éremátvétel pillanatában tehát már teljesített kell legyen a futás. A futás befejezésekor a rendszer kijelzi, hogy sikerült-e az első 500 fő között teljesíteni a távot, amiről emailt is küld a szoftverünk. Ha valamelyik American Cornerben veszed át az érmet, kérünk, hogy az átvételnél viselj maszkot, illetve, ha van védettségi igazolványod, azt is vidd magaddal. Ez utóbbi nem kötelező, de megkönnyíti az átvétel folyamatát.

Budapesten az Amerikai Nagykövetségen

06.12-13-án 10:00 és 19:00 között folyamatos jelenlétet biztosítanak az Amerikai Nagykövetség munkatársai. Utólag még 06.22-én 12:00-14:00-ig lehetséges az átvétel. A bejáratnál az őröknek jelezzétek, hogy érmet átvenni jöttetek, és kérjétek meg őket, hogy hívják fel a Sajtó-és Kulturális Osztályt (Public Affairs Section). Ezután levisszük az érmet nektek a bejárathoz.

Debrecenben az Amerikai Kuckóban

06.21-22-én 10:00 18:00 között.

Szegeden az Amerikai Kuckóban

06.22-23-án 10:00 18:00 között.

Pécsett az Amerikai Kuckóban

06.21-22-én 10:00 18:00 között.

Veszprémben az Amerikai Kuckóban

06.22-23-án 10:00 18:00 között.

Mi az az instant kör, azaz mi az a QR kódos futás?

Ha nem tudod hogyan működik a rendszerünk, a QR kódos futás mikéntjét és minden egyéb információt megtalálsz ITT.

Tudnivalók a teljesítéshez

Szintidők

Egységesen 8 óra mindegyik távon, így van időtök mindenre IS :) Fotózzatok és szelfizzetek sokat a sport mellett, és osszátok meg a képeiteket, hogy mindenki megtalálja ezt a futást :)

Díjazás

A megadott időszakban, a sikeres teljesítők éremdíjazásban részesülnek, a készlet erejéig. A részletes információkat feljebb találod.

Készíts magadról teljesítés közben egy szelfit és posztold a facebookra. Használd a #USAHungary100years #EgyesültÁllamok100 és #HUSA100 hashtageket, .

Segítség

Ha bárhol elakadsz, problémába ütközöl, keress minket telefonon, segítünk hogy tovább mehess: Karlovitz Máté +36 20 460 5191

Felelősségvállalás

A nevezéseddel elfogadod, hogy ez egy önellátó futás/túra, melyen neked kell gondoskodnod magadról. Vigyázz, mert az útvonal több helyen keresztez autóutat. A nevezéseddel elfogadod, hogy a KRESZ betartása teljesítés közben is kötelező, az utakon nem futva kelsz át, a teljesítményed nem azon a pár másodpercen múlik. A szervezők nem felelnek az esetleg bekövetkező balesetekért, károkért, ahogy azért sem, hogy a teljesítéshez szükséges összes kódot beolvasd, a rendszert megfelelően használd.
Gyerekek 18 éves kor alatt csak felnőtt felügyelettel indulhatnak!

QR kódok pontos helyei

budapesti rövid kör 5 km

​Letöltöm ezt a leírást a QR kódok helyének a fotóival, nyomtatásra

100 YEARS U.S. - HUN. | Budapest 5 km útvonal leírás

A TELJESÍTÉS RÖVIDEN:

A rajt a budapesti Amerikai Kuckótól történik (1093. Budapest, Fővám tér 13-15.), az épület bejárata mellett elhelyezett QR kód beolvasásával. A start kód után az útvonalat követve, a megadott sorrendben fel kell keresni az ellenőrző pontokat, és mindenhol leolvasni a kihelyezett QR kódot (mindenhol a saját futóazonosítódat beírni, ezek adják a részidőket), majd utolsónak az Amerikai Nagykövetségnél elhelyezett FINISH (cél) feliratút. Ilyenkor a rendszer automatikusan rögzíti a teljesítést, és bekerülsz az eredménylistába. Ha pontot hagysz ki, akkor a teljesítésed nem lesz érvényes. 

A QR KÓDOK HELYEI ÉS AZ ÚTVONAL:

Az útvonalon összesen 4 db QR kódnál kell megadnod a “Futó azonosítót” a sikeres teljesítéshez. 

1. RAJT:

A rajt helyszíne a Corvinus Egyetem Sóház nevű épülete (1093. Budapest, Fővám tér 13-15.), ami az Amerikai Kuckónak is helyt ad. A bejárat bal oldalán található ablakban vár a START kódja. (képet a letölthető dokumentumban találsz)

Olvasd be a telefonoddal a QR kódot, majd nyisd meg a felugró weboldalt, ahol bekérjük a futóazonosítódat (ezt a nevezés létrehozásakor kaptad, a runapest.hu oldalon belépve a profilodba vissza tudod keresni). 

Ha beírod a futóazonosítót, a rendszer kiírja, hogy “sikeres indulás”.

Az American Corner Budapest egy oktatási-, kulturális-, és információs központ, melynek célja, hogy olyan programokat és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek összekötik a helyi közösséget és az egyéneket az amerikai társadalommal, annak értékeivel és kultúrájával.

Ha a rajt indítás sikerült, a Szabadság-híd irányában kezdj el végigfutni az útvonalon. Egy kis szerencsével meg sem kell állnod az az 1. ellenőrző pontig (a KRESZ betartása kötelező), az első magyarországi McDonald’s-ig.

2. QR KÓD: ELSŐ ELLENŐRZŐ PONT:

Az étterem kirakatán vár a kód (képet a letölthető dokumentumban találsz).

A ponton a QR kód beolvasása után megint beírod a futóazonosítót (a legtöbb készülék megjegyzi, és rögtön felajánlja), majd kiírja, hogy sikeres beolvasás.

Az első magyar McDonald’s 1998. április 29-én nyitotta meg kapuit, és az első napon több, mint 10 ezer hamburgert adtak el! 

Innen a Váci utcán, Vörösmarty téren, majd a Dorottya utcán keresztül (csupa Capitaly játékból jól ismert név) fuss ki a Lánchídnál a pesti rakpartra, majd az útvonalat követve, a parlament előtt elhaladva vár, már a Jászai Mari téren a következő látnivaló: Kolodko mini szobra Lisa Simpsonról. Itt ellenőrző kód nincs, de ha megcsodáltad, egy sarokra innen vár Columbo szobra, ami mellett a következő ellenőrző pontot találod.

3. QR KÓD: MÁSODIK ELLENŐRZŐ PONT:

A QR kódot egy elektromos dobozon találod meg. (képet a letölthető dokumentumban találsz)

A beolvasás folyamata ugyanaz, mint az előző ellenőrző ponton.

Ez kitűnő helyszín, hogy készíts egy szelfit, amit posztolhatsz majd a facebookra :) #amirőlnincsképazmegsemtörtént :)

Használd a #USAHungary100years #EgyesültÁllamok100 és #HUSA100 hashtageket.

A parlamentet most a másik oldaláról is megcsodálhatod, majd következik a cél helyszíne, a Szabadság tér. Itt először Ronald Reagan szobra mellett haladsz el: Ronald Reagan az Egyesült Államok 40. elnöke volt és elkötelezetten harcolt a kommunizmus ellen az 1980-as években.

4. QR KÓD: CÉL

Az Amerikai Nagykövetség előtt találod a CÉL kódját. Ha eddig mindent jól csináltál, és itt is beírtad az azonosítót, akkor a rendszer kiírja, hogy sikeres teljesítés, valamint kiírja a befutóidődet. 

Gratulálunk sikeresen teljesítetted a távot! Reméljük, hogy a továbbiakban is velünk ünnepelsz, és csatlakozol a magyar-amerikai diplomáciai kapcsolatok 100. évfordulójára rendezett eseményeinkhez.

Amennyiben az első 500 sikeres teljesítő közé tartozol, a megadott időszakban átveheted a készlet erejéig rendelkezésre álló érmet.

Probléma, vagy kérdés esetén: Karlovitz Máté +36 20 460 5191​

budapesti hosszabb kör 10 km

Letöltöm ezt a leírást a QR kódok helyének a fotóival, nyomtatásra

100 YEARS U.S. - HUN. | Budapest 10 km útvonal leírás


A TELJESÍTÉS RÖVIDEN:

A rajt a budapesti Amerikai Kuckótól történik (1093. Budapest, Fővám tér 13-15.), az épület bejárata mellett elhelyezett QR kód beolvasásával. A start kód után az útvonalat követve, a megadott sorrendben fel kell keresni az ellenőrző pontokat, és mindenhol leolvasni a kihelyezett QR kódot (mindenhol a saját futóazonosítódat beírni, ezek adják a részidőket), majd utolsónak az Amerikai Nagykövetségnél elhelyezett FINISH (cél) feliratút. Ilyenkor a rendszer automatikusan rögzíti a teljesítést, és bekerülsz az eredménylistába. Ha pontot hagysz ki, akkor a teljesítésed nem lesz érvényes. 

A QR KÓDOK HELYEI ÉS AZ ÚTVONAL:

Az útvonalon összesen 4 db QR kódnál kell megadnod a “Futó azonosítót” a sikeres teljesítéshez. 

1. QR KÓD: RAJT

A rajt helyszíne a Corvinus Egyetem Sóház nevű épülete (1093. Budapest, Fővám tér 13-15.), ami az Amerikai Kuckónak is helyt ad. A bejárat bal oldalán található ablakban vár a START kódja. (képet a letölthető dokumentumban találsz)


Olvasd be a telefonoddal a QR kódot, majd nyisd meg a felugró weboldalt, ahol bekérjük a futóazonosítódat (ezt a nevezés létrehozásakor kaptad, a runapest.hu oldalon belépve a profilodba vissza tudod keresni). 

Ha beírod a futóazonosítót, a rendszer kiírja, hogy “sikeres indulás”.

Az American Corner Budapest egy oktatási-, kulturális-, és információs központ, melynek célja, hogy olyan programokat és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek összekötik a helyi közösséget és az egyéneket az amerikai társadalommal, annak értékeivel és kultúrájával.

Ha a rajt indítás sikerült, a Szabadság-híd keresztülfutva kezdj el végigfutni az útvonalon, a budai rakparton (a KRESZ betartása kötelező).

Mielőtt elérnél az 1. ellenőrző pontig, vár egy amerikai-magyar vonatkozású látnivaló, a Kockásfülű nyúl miniszobor, a Sikló felső állomása mellett.

Az 1970-es években Marék Veronika által írt és Richly Zsolt által animált sorozatnak kellett pár év, hogy széleskörű népszerűségre tegyen szert, kiváltképp az Egyesült Államokban, ahol a rendszerváltás után a Nickelodeon rajzfilm csatorna sugározta.

És innen már csak párszáz méter az első ellenőrző pont.

2. QR KÓD: ELSŐ ELLENŐRZŐ PONT

A Houdini háztól jobbra, az első villanyoszlopon vár a QR kód. (képet a letölthető dokumentumban találsz)

A ponton a QR kód beolvasása után megint beírod a futóazonosítót (a legtöbb készülék megjegyzi, és rögtön felajánlja), majd kiírja, hogy sikeres beolvasás.

Harry Houdini, magyar születésű szabadulóművész és kaszkadőr 1878-tól Amerikában élt, ott kezdte meg bűvész-karrierjét 1891-ben.


Innen fuss a Mátyás templom felé, ami kitűnő helyszín, hogy készíts egy szelfit, amit posztolhatsz majd a facebookra :) #amirőlnincsképazmegsemtörtént :)

Hamarosan a “Táncsics börtön” épületéhez érsz, ellenőrző pont itt nincs, de az épület 1948-tól az amerikai kormány tulajdonában állt. A második világháború után az amerikai külképviseletet kiszolgáló tengerészgyalogosokat helyezték el az épületegyüttesben, amit Magyarország 2014. augusztus 28-án vehetett ismét birtokba.

A várból az útvonalat követve fuss le a Dunapartra, ahol az alsórakpart lépcsőlejáróján találod a Rubik kocka miniszobrot. Itt a következő ellenőrző pont.

3. QR KÓD: MÁSODIK ELLENŐRZŐ PONT

A QR kódot egy zöld tábla hátoldalán találod meg, közvetlenül a szoborhoz vezető lépcsőlejáró mellett. (képet a letölthető dokumentumban találsz)


A beolvasás folyamata ugyanaz, mint az előző ellenőrző ponton.

Ez szintén kitűnő helyszín, hogy készíts egy szelfit, amit posztolhatsz majd a facebookra :) #amirőlnincsképazmegsemtörtént :) 

Használd a #USAHungary100years #EgyesültÁllamok100 és #HUSA100 hashtageket.


Rubik Ernő találmánya annyira népszerű volt, hogy egy ponton 1981-ben az Amerikában eladott top 10 könyvből három a rubik kocka kirakási technikáiról szólt.

Fuss át a Margit-hídon, és vedd az irányt északnak, egészen a Szent István parkig. A parkban vár Raoul Wallenberg szobra. Az Egyesült Államok díszpolgára, a svéd építész, üzletember, és diplomata, Raoul Wallenberg több ezer magyarországi zsidó életét mentette meg a holokauszt során. A szobor bent van a parkban, de a kódot a park bejáratánál helyeztük el.

4. QR KÓD: HARMADIK ELLENŐRZŐ PONT:

A QR kódot a bejárat mellett, egy táblán találod meg, a Szent István park - Újpesti rakpart sarkán. (képet a letölthető dokumentumban találsz)

Az útvonalon, mielőtt eléred a következő kódot, van még egy látnivaló. A Jászai Mari téren Kolodko mini szobra Lisa Simpsonról. Itt ellenőrző kód nincs, de ha megcsodáltad, egy sarokra innen vár Columbo szobra, ami mellett a következő ellenőrző pontot találod.


5. QR KÓD: NEGYEDIK ELLENŐRZŐ PONT

A QR kódot egy elektromos dobozon találod meg. (képet a letölthető dokumentumban találsz)


A beolvasás folyamata ugyanaz, mint az előző ellenőrző ponton.

Ez megint kitűnő helyszín, hogy készíts egy szelfit, amit posztolhatsz majd a facebookra :) #amirőlnincsképazmegsemtörtént :) 

Használd a #USAHungary100years #EgyesültÁlmok100 és #HUSA100 hashtageket.


Ezután a parlamentet a másik oldaláról is megcsodálhatod, majd következik a cél helyszíne, a Szabadság tér. Itt először Ronald Reagan szobra mellett haladsz el: Ronald Reagan az Egyesült Államok 40. elnöke volt és elkötelezetten harcolt a kommunizmus ellen az 1980-as években.


Fuss tovább a megadott útvonalon a célig, majd olvasd be a cél kódját.


6. QR KÓD: CÉL

Az Amerikai Nagykövetség előtt találod a CÉL kódját. Ha eddig mindent jól csináltál, és itt is beírtad az azonosítót, akkor a rendszer kiírja, hogy sikeres teljesítés, valamint kiírja a befutóidődet. 

Gratulálunk sikeresen teljesítetted a távot! Reméljük, hogy a továbbiakban is velünk ünnepelsz, és csatlakozol a magyar-amerikai diplomáciai kapcsolatok 100. évfordulójára rendezett eseményeinkhez.

A sikeres teljesítők a megadott időszakban átvehetik a készlet erejéig rendelkezésre álló érmet.

Probléma, vagy kérdés esetén: Karlovitz Máté +36 20 460 5191

debreceni kör 5 km

Letöltöm ezt a leírást a QR kódok helyének a fotóival, nyomtatásra

100 YEARS U.S. - HUN. | Debrecen 5 km útvonal leírás

A QR KÓDOK HELYEI ÉS AZ ÚTVONAL:

Az útvonalon összesen 4 db QR kódnál kell megadnod a “Futó azonosítót” a sikeres teljesítéshez. 

A rajt helyszínére érve a Méliusz Juhász Péter Könyvtár épületének főbejárata előtt találod magad, amiben az Amerikai kuckó is működik. Az American Corner Debrecen egy oktatási-, kulturális-, és információs központ, melynek célja, hogy olyan programokat és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek összekötik a helyi közösséget és az egyéneket az amerikai társadalommal, annak értékeivel és kultúrájával.


1. RAJT:

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

A főbejáratban a bal oldali ajtón felragasztva találod a verseny rajtkódját (vigyázz mellette van a cél kódja is!).

Olvasd be a telefonoddal a QR kódot, majd nyisd meg a felugró weboldalt, ahol bekérjük a futóazonosítódat (ezt a nevezés létrehozásakor kaptad, a runapest.hu oldalon belépve a profilodba vissza tudod keresni). Amikor beírod a futóazonosítót, a rendszer kiirja, hogy “sikeres indulás”.

Fuss az útvonal alapján ki a Nagyerdőbe (a KRESZ betartása kötelező), majd az óra járásával megegyező irányban kezdd el körbefutni a parkot. Hamarosan elérsz a Debreceni Egyetem sarkáig, ahol az 1. ellenőrző pont vár.


2. QR KÓD: ELSŐ ELLENŐRZŐ PONT:

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

A Debreceni egyetem villamosmegállóval szemben, a park kerítésén belül, a nagy tájékoztató tábla hátulján találod a kódot. Ez kitűnő helyszín, hogy elkészíts egy szelfit, amit kiposztolhatsz majd a facebookra :) #amirőlnincsképazmegsemtörtént :) Használd a #USAHungary100years #EgyesültÁllamok100 és #HUSA100 hashtageket.

A ponton a QR kód beolvasása után megint beírod a futóazonosítót (a legtöbb készülék megjegyzi, és rögtön felajánlja), majd kiírja, hogy sikeres beolvasás. 

A debreceni Észak-amerikai Tanszék doktori képzése Magyarországon elsőként kapott akkreditációt, 1993-ban. A magyarországi amerikanisztika tanszékek között egyedülállóan a debreceni tanszék neve „Észak-amerikai”, vagyis az USA-amerikanisztika mellett kanadisztikát és mexikói kultúrát, történelmet is magában foglaló észak-amerikai képzést nyújt a diákoknak.

Ha megcsodáltad az egyetem gyönyörű épületét, futhatsz tovább, a parkon kívül a járdán. A Nagyerdő átellenes oldalán, a vidámpark sarkán vár a 2. ellenőrző pont.


3. QR KÓD: MÁSODIK ELLENŐRZŐ PONT:

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

A QR kódot a KRESZ táblák hátoldalán találod meg, ugyanaz a folyamat, mint az előző ellenőrző ponton.


Fuss tovább a megadott útvonalon a célig, majd ismét a Könyvtár épülete elé érve olvasd be a cél kódját.


4. QR KÓD: CÉL

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

A rajt kódja mellett találod a CÉL kódját is. Ha eddig mindent jól csináltál, és itt is beírtad az azonosítót, akkor a rendszer kiírja, hogy sikeres teljesítés, valamint kiírja a befutóidődet.


Gratulálunk sikeresen teljesítetted a távot! Reméljük, hogy a továbbiakban is velünk ünnepelsz, és csatlakozol a magyar-amerikai diplomáciai kapcsolatok 100. évfordulójára rendezett eseményeinkhez.


A sikeres teljesítők a megadott időszakban átvehetik a készlet erejéig rendelkezésre álló érmet.

Probléma, vagy kérdés esetén: Karlovitz Máté +36 20 460 5191

szegedi kör 5 km

Letöltöm ezt a leírást a QR kódok helyének a fotóival, nyomtatásra

100 YEARS U.S. - HUN. | Szeged 5 km útvonal leírás


A TELJESÍTÉS RÖVIDEN:

A rajt a szegedi Amerikai Kuckótól történik (6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.), az épület bejáratánál elhelyezett QR kód beolvasásával. A kód után az útvonalat követve, a megadott sorrendben fel kell keresni az ellenőrző pontokat, és mindenhol leolvasni a kihelyezett QR kódot (mindenhol a saját futóazonosítódat beírni, ezek adják a részidőket), majd utolsónak az kiindulási pontra visszaérve a CÉL feliratút. Ilyenkor a rendszer automatikusan rögzíti a teljesítést, és bekerülsz az eredménylistába. Ha pontot hagysz ki, akkor a teljesítésed nem lesz érvényes.


A QR KÓDOK HELYEI ÉS AZ ÚTVONAL:

Az útvonalon összesen 4 db QR kódnál kell megadnod a “Futó azonosítót” a sikeres teljesítéshez. 

A rajt helyszínére érve a szegedi AGORA épületének főbejárata előtt találod magad.

1. RAJT:

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

A főbejáratban a bal oldali ajtón felragasztva találod a verseny rajtkódját az AMERICAN CORNER táblán (vigyázz mellette van a cél kódja is!). Olvasd be a telefonoddal a QR kódot, majd nyisd meg a felugró weboldalt, ahol bekérjük a futóazonosítódat (ezt a nevezés létrehozásakor kaptad, a runapest.hu oldalon belépve a profilodba vissza tudod keresni). 

Ha beírod a futóazonosítót, a rendszer kiirja, hogy “sikeres indulás”.

Az American Corner Szeged egy oktatási-, kulturális-, és információs központ, melynek célja, hogy olyan programokat és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek összekötik a helyi közösséget és az egyéneket az amerikai társadalommal, annak értékeivel és kultúrájával.

Fuss az útvonal alapján az egyetem Amerikanisztika Tanszékéhez (a KRESZ betartása kötelező), ahol az 1. ellenőrző pont vár.


2. QR KÓD: ELSŐ ELLENŐRZŐ PONT:

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

A Szegedi Tudományegyetem Amerika Tanszékének is otthont adó épület sarkánál, az alacsony kerítésnél találod a kódot.

A ponton a QR kód beolvasása után megint beírod a futóazonosítót (a legtöbb készülék megjegyzi, és rögtön felajánlja), majd kiírja, hogy sikeres beolvasás.

Ha megcsodáltad az egyetem gyönyörű épületét, futhatsz tovább a megadott útvonalon, vár a 2. ellenőrző pont.


3. QR KÓD: MÁSODIK ELLENŐRZŐ PONT:

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

A QR kódot Vasváry Ödön szülőháza előtt, az elektromos szekrényen és mögötte a villanyoszlop lábán találod meg. A beolvasás folyamata ugyanaz, mint az előző ellenőrző ponton.


Vasváry Ödön református lelkész, újságíró, magyarságkutató volt. A második világháború kezdetén az Egyesült Államokba emigrált és több, mint 50 éven át kutatta az Amerikában élő magyarok történetét.


Az útvonalon tovább futva érinted a Tisza-partot és a Dóm teret is, mindkettő kitűnő helyszín, hogy elkészíts egy szelfit, amit kiposztolhatsz majd a facebookra :) #amirőlnincsképazmegsemtörtént :)

Használd a #USAHungary100years #EgyesültÁllamok100 és #HUSA100 hashtageket.


Fuss tovább a megadott útvonalon a célig, majd ismét az AGORA épülete elé érve olvasd be a cél kódját.


4. QR KÓD: CÉL

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

A rajt kódja mellett találod a CÉL kódját is. Ha eddig mindent jól csináltál, és itt is beírtad az azonosítót, akkor a rendszer kiírja, hogy sikeres teljesítés, valamint kiírja a befutóidődet.


Gratulálunk sikeresen teljesítetted a távot! Reméljük, hogy a továbbiakban is velünk ünnepelsz, és csatlakozol a magyar-amerikai diplomáciai kapcsolatok 100. évfordulójára rendezett eseményeinkhez.

A sikeres teljesítők a megadott időszakban átvehetik a készlet erejéig rendelkezésre álló érmet.

Probléma, vagy kérdés esetén: Karlovitz Máté +36 20 460 5191

pécsi kör 5 km

Letöltöm ezt a leírást a QR kódok helyének a fotóival, nyomtatásra

100 YEARS U.S. - HUN. | Pécs 5 km útvonal leírás


A TELJESÍTÉS RÖVIDEN:

A rajt a pécsi Amerikai Kuckótól történik (7621. Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed Building No 8), az épület bejáratánál elhelyezett QR kód beolvasásával. A kód után az útvonalat követve, a megadott sorrendben fel kell keresni az ellenőrző pontokat, és mindenhol leolvasni a kihelyezett QR kódot (mindenhol a saját futóazonosítódat beírni, ezek adják a részidőket), majd utolsónak az kiindulási pontra visszaérve a CÉL feliratút. Ilyenkor a rendszer automatikusan rögzíti a teljesítést, és bekerülsz az eredménylistába. Ha pontot hagysz ki, akkor a teljesítésed nem lesz érvényes.


A QR KÓDOK HELYEI ÉS AZ ÚTVONAL:

Az útvonalon összesen 4 db QR kódnál kell megadnod a “Futó azonosítót” a sikeres teljesítéshez. 

A rajt helyszínére érve pécsi Zsolnay Negyedben az Amerikai Kuckó épületéhez kell menned. Erről térképet találsz a letölthető dokumentumban, itt pár sorral feljebb.


Az északi (Felsővámház utcai) bejáraton belépve fordulj balra, majd a cukorkakészítő műhelynél (nyamm) menj le jobbra a lépcsőn. Itt egy pici udvarra érve találod az Amerikai Kuckót, aminek az ajtajára helyeztük el a rajt és a cél kódokat.

1. RAJT:

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

Az ajtón felragasztva találod a verseny rajtkódját az AMERICAN CORNER információi mellett (vigyázz mellette van a cél kódja is!).

Olvasd be a telefonoddal a QR kódot, majd nyisd meg a felugró weboldalt, ahol bekérjük a futóazonosítódat (ezt a nevezés létrehozásakor kaptad, a runapest.hu oldalon belépve a profilodba vissza tudod keresni). Ha beírod a futóazonosítót, a rendszer kiirja, hogy “sikeres indulás”.

Az American Corner Pécs egy oktatási-, kulturális-, és információs központ, melynek célja, hogy olyan programokat és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek összekötik a helyi közösséget és az egyéneket az amerikai társadalommal, annak értékeivel és kultúrájával.

Fuss az útvonal alapján keresztül a Zsolnay negyeden (ezt még a felső képen bejelöltük), majd menj át a 6-os út felett a Híd-épületen. Innentől a 6-os mellé kell fordulnod, (a KRESZ betartása kötelező), és párszáz méter múlva máris az 1. ellenőrző pont vár.


2. QR KÓD: ELSŐ ELLENŐRZŐ PONT:

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

A Kodály Központ épülete előtt fut a Breuer Marcell sétány, ami a célpontunk. Itt a Kodály Központ főbejárat táblájánál találod a QR kódot felragasztva a táblára.

A ponton a QR kód beolvasása után megint beírod a futóazonosítót (a legtöbb készülék megjegyzi, és rögtön felajánlja), majd kiírja, hogy sikeres beolvasás.

Breuer Marcell Magyarországon született építész, 1937-ben költözött Amerikába. Ő tervezte a Washington D.C.-ben található amerikai Lakásügyi és Városfejlesztési Minisztérium épületét, amely 1968-ban épült meg.

Ha megcsodáltad a Kodály Központ épületét, futhatsz tovább a megadott útvonalon, vár a 2. ellenőrző pont a belvárosban.


3. QR KÓD: MÁSODIK ELLENŐRZŐ PONT:

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

A QR kódot a Művészetek és Irodalom Háza épületében található könyvesbolt kirakatának bal oldali üvegére helyeztük ki. A beolvasás folyamata ugyanaz, mint az előző ellenőrző ponton.

A Művészetek és Irodalom Háza a pécsi American Corner számos programjának adott helyt, itt volt megtekinthető például 2010-ben a Welcome, Mr. President! kiállításuk, mely amerikai elnökök látogatását mutatta be korabeli sajtófotók felhasználásával.

Az útvonalon tovább futva érinted a Székesegyházat, majd visszajutsz a Dzsámihoz és a sétáló utcán futsz vissza is, a cél felé. Mind kitűnő helyszín, hogy elkészíts egy szelfit, amit kiposztolhatsz majd a facebookra :) #amirőlnincsképazmegsemtörtént :)

Használd a #USAHungary100years #EgyesültÁllamok100 és #HUSA100 hashtageket.

Fuss tovább a megadott útvonalon a célig, majd ismét a Zsolnay Negyedbe érve olvasd be a cél kódját.


4. QR KÓD: CÉL

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

A rajt kódja mellett találod a CÉL kódját is. Ha eddig mindent jól csináltál, és itt is beírtad az azonosítót, akkor a rendszer kiírja, hogy sikeres teljesítés, valamint kiírja a befutóidődet. 

Gratulálunk sikeresen teljesítetted a távot! Reméljük, hogy a továbbiakban is velünk ünnepelsz, és csatlakozol a magyar-amerikai diplomáciai kapcsolatok 100. évfordulójára rendezett eseményeinkhez.

A sikeres teljesítők a megadott időszakban átvehetik a készlet erejéig rendelkezésre álló érmet.

Probléma, vagy kérdés esetén: Karlovitz Máté +36 20 460 5191

veszprémi kör 5 km

Letöltöm ezt a leírást a QR kódok helyének a fotóival, nyomtatásra

100 YEARS U.S. - HUN. | Veszprém 5 km útvonal leírás


A TELJESÍTÉS RÖVIDEN:

A rajt a veszprémi Amerikai Kuckótól történik (8200. Veszprém, Komakút tér 3.), az épület bejárata mellett elhelyezett QR kód beolvasásával. A kód után az útvonalat követve, a megadott sorrendben fel kell keresni az ellenőrző pontokat, és mindenhol leolvasni a kihelyezett QR kódot (mindenhol a saját futóazonosítódat beírni, ezek adják a részidőket), majd utolsónak az kiindulási pontra visszaérve a CÉL feliratút. Ilyenkor a rendszer automatikusan rögzíti a teljesítést, és bekerülsz az eredménylistába. Ha pontot hagysz ki, akkor a teljesítésed nem lesz érvényes.


A QR KÓDOK HELYEI ÉS AZ ÚTVONAL:

Az útvonalon összesen 4 db QR kódnál kell megadnod a “Futó azonosítót” a sikeres teljesítéshez. 

1. RAJT:

A rajt helyszínére érve a lépcsősoron lesétálva találod meg az Amerikai Kuckónak is helyt adó épület bejáratát. A bejárat bal oldalán található kerek ablakban egymás mellett vár a RAJT és a CÉL kódja. (minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

Olvasd be a telefonoddal a QR kódot, majd nyisd meg a felugró weboldalt, ahol bekérjük a futóazonosítódat (ezt a nevezés létrehozásakor kaptad, a runapest.hu oldalon belépve a profilodba vissza tudod keresni). 

Ha beírod a futóazonosítót, a rendszer kiírja, hogy “sikeres indulás”.

Az American Corner Veszprém egy oktatási-, kulturális-, és információs központ, melynek célja, hogy olyan programokat és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek összekötik a helyi közösséget és az egyéneket az amerikai társadalommal, annak értékeivel és kultúrájával.

Ha a rajt indítás sikerült, állj háttal az épületnek, fuss fel a lépcsőn és a parkot hagyd el az Óvári Ferenc úton átkelve (a KRESZ betartása kötelező), itt fordulj jobbra, majd balra a második utcára, hogy felfuss a várba. A vár átellenes végén máris az 1. ellenőrző pont vár.


2. QR KÓD: ELSŐ ELLENŐRZŐ PONT:

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

A Szent István király és Boldog Gizella szoborral szemben állva jobb kéz felől a ház falán egy szerelődobozon találod a QR kódot. A ponton a QR kód beolvasása után megint beírod a futóazonosítót (a legtöbb készülék megjegyzi, és rögtön felajánlja), majd kiírja, hogy sikeres beolvasás.


Ez kitűnő helyszín, hogy készíts egy szelfit, amit posztolhatsz majd a facebookra :) #amirőlnincsképazmegsemtörtént :)

Használd a #USAHungary100years #EgyesültÁllamok100 és #HUSA100 hashtageket.


Ha megcsodáltad a szobrot és vár épületeit, futhatsz tovább a megadott útvonalon, vár a 2. ellenőrző pont a viadukt alatt.


3. QR KÓD: MÁSODIK ELLENŐRZŐ PONT:

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

A QR kódot egy elektromos dobozon és mellette a KRESZ táblán találod meg. A beolvasás folyamata ugyanaz, mint az előző ellenőrző ponton.


A Séd partján futva az útvonalon érinted a Szent Katalin kolostor romját, a Szerelem szigetet, majd visszajutsz a vár oldalába, ahol eléred a következő ellenőrzőpontot Lipót Auer szülőházát.


4. QR KÓD: HARMADIK ELLENŐRZŐ PONT:

(minden QR kód helyéről fotó a letölthető dokumentumban található)

A QR kódot egy nagy tükörrel felszerelt villanyoszlopon találod meg, a házra néző oldalán.


Lipót Auer világhírű hegedűművész, karmester és zeneszerző. Auer 1918-ban emigrált Amerikába, ahol később a New York-i Institute of Musical Art-on és a philadelphiai Curtis Institute of Music-on tanított. Fellépett a Carnegie Hallban, és játszott Bostonban, Chicagóban és Philadelphiában is.


Innen az útvonal egy lépcsőn keresztül a sétálóutcába vezet. Itt elhalad a Cholnoky Jenő geográfus szülőháza előtt. 1912-ben Cholnoky Jenő meghívást kapott, hogy részt vegyen az “A New York-i Amerikai Földrajzi Társaság Transzatlanti Utazásán”, később amerikai utazásairól könyvet írt.


Fuss tovább a megadott útvonalon a célig, majd olvasd be a cél kódját.


5. QR KÓD: CÉL

A rajt kódja mellett találod a CÉL kódját is. Ha eddig mindent jól csináltál, és itt is beírtad az azonosítót, akkor a rendszer kiírja, hogy sikeres teljesítés, valamint kiírja a befutóidődet. 

Gratulálunk sikeresen teljesítetted a távot! Reméljük, hogy a továbbiakban is velünk ünnepelsz, és csatlakozol a magyar-amerikai diplomáciai kapcsolatok 100. évfordulójára rendezett eseményeinkhez.

A sikeres teljesítők a megadott időszakban átvehetik a készlet erejéig rendelkezésre álló érmet.

Probléma, vagy kérdés esetén: Karlovitz Máté +36 20 460 5191

bottom of page