top of page

Városligeti séta, vagy futó kihívás /ingyenes/

Fuss, vagy sétálj a Városligetben!
Rég jártál a Ligetben? Nézd meg a Liget legszebb, megújult részeit, és a jó levegő mellett élvezd a park új látványosságait!

A nevezés ingyenes!

Választhatsz, hogy a rövidebb, ráérősebb 3 km-es Liget Családi Kört, vagy az intenzívebb, hosszabb 7 km-es Liget Sport Kört teljesíted. Esetleg mindkettőt?

Erre is van lehetőséged, hiszen a távokat 2021. május 22-30. bármikor egyénileg teljesítheted.

A nevezés ingyenes, a díjat a Liget Budapest állja, emellett mindkét hét végén ajándékokkal is kedveskedik a befutóknak: kicsiknek és nagyoknak egyaránt a célban a Városligeti Nagyjátszótéren.

futok_liget_600x600px (1).png

Liget körök tudnivalói

Távok és útvonalak
Melyik a te távod?

Családi kör (3 km) 

kisebb gyerekekkel is könnyen teljesíthető, sík terepen haladó útvonal, közben sok érdekességgel

Sport kör (7 km)

nagyobb gyerekeknek, vagy felnőtteknek való hosszabb, edzésként is felfogható táv, sík terepen haladó útvonalon

Letölthető gpx track

Családi kör 

Sport kör

Ha szereted a felfedezés izgalmát, és még sosem követtél útvonalat próbáld ki a telefonra is letölthető LOCUS appot, töltsd bele ezt az útvonalat, és menj rajta végig

Ingyenes

A Liget körökön az indulás ingyenes, de nevezéshez kötött. A díjat a Liget Budapest állja, ezért nevezéskor a Liget Budapest hírlevélre is kérjük, iratkozz fel. Ha május 22-30 között teljesíted a kihívást, a célban még ajándékra is szert tehetsz.

Nevezés és teljesítés

A nevezést és az instant QR kódos futás részleteit és minden egyéb információt megtalálsz ITT.

Tudnivalók a teljesítéshez

Szintidők

Egységesen 8 óra mindegyik távon, így van időtök mindenre IS :)

Start / Cél / Díjazás

Start/cél: Budapest, Városliget, Nagyjátszótér főbejárata (a Városligeti Sportcentrum és a Léghajó Kert gasztro-kuckó mellett.) A távot sikeresen teljesítő gyerekek a nyári napsütés ellen jól védő, állítható méretű baseball sapkát, a felnőttek praktikus, karra rögzíthető mobiltartót vehetnek át a célban.
A díjak korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre, ezért kérjük, hogy a célba érkezés után azonnal jelentkezz érte a helyszínen a kollégáknál! Későbbi átvételt nem tudunk garantálni. A díjakat a május 22-24. és május 28-30. közötti napokon biztosítjuk, a napi első 150 gyerek és 150 felnőtt táv-teljesítőnek 9:00 és 19:00 óra között.

Vízvételi lehetőség, mosdóhasználat 

A Rajt/Cél mellett közvetlenül található a Városligeti Sportcentrum kondiparkja, ahol valamennyi izomcsoportot be lehet melegíteni az ott található sporteszközök segítségével.

Sok helyen találhatsz ivókutat az útvonal mentén (Kresz park, Vakok kertje, Sportcentrum és Ifjúsági sportpályák, tóparti játszótér). 

Javasoljuk, hogy az indulás előtt csatlakozz a Liget+ közösséghez! Neved és email címed megadásával ingyenes regisztrálhatsz, melyért cserébe azonnal ingyen wifi-t (a Városliget területén), valamint díjmentes wc használatot kapsz 3 mosdóban (a Városligeti Nagyjátszótéren, a Városligeti Sportcentrumban és az Ifjúsági sportpályák mellett található sárga, kör alakú épületben).

Csatlakozom

Segítség

Ha bárhol elakadsz, problémába ütközöl, keress minket telefonon, segítünk hogy tovább mehess: Karlovitz Máté +36 20 460 5191

Megközelítés

Ha autóval jössz a Városligetbe, a legkényelmesebben a Múzeum Mélygarázsban tudsz parkolni, amelybe a Dózsa György útról lehet behajtani, a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon. A Mélygarázsban elektromos autó töltésére is van lehetőség, és bankkártyával is lehet fizetni a parkolásért. A Mélygarázstól a Rajt/Cél csak 2 perc sétára van. Bővebb információ: https://ligetbudapest.hu/latogatoknak/muzeum-melygarazs

Felelősségvállalás

A nevezéseddel elfogadod, hogy ez egy önellátó futás/túra, melyen neked kell gondoskodnod magadról. Vigyázz, mert az útvonal több helyen keresztez autóutat: Zichy Mihály út, Kós Károly sétány, Állatkerti krt. A nevezéseddel elfogadod, hogy a KRESZ betartása kötelező, az utakon nem futva kelsz át, a teljesítményed nem azon a pár másodpercen múlik. A szervezők nem felelnek az esetleg bekövetkező balesetekért, károkért, ahogy azért sem, hogy a teljesítéshez szükséges összes kódot beolvasd, a rendszert megfelelően használd.
Gyerekek 16 éves kor alatt csak felnőtt felügyelettel indulhatnak, 16 év felett a szülő felelősségvállalása mellett, akár egyedül is.

QR kódok pontos helyei

Letölthető dokumentumként, amit ki tudsz nyomtatni és magaddal vinni, feljebb találod!

Liget Családi Kör 3 km

​Letöltöm ezt a leírást a QR kódok helyének a fotóival, nyomtatásra

  1. QR KÓD: RAJT a Városligeti Nagyjátszótér főbejáratán, a Léghajó Kert gasztro-kuckó mellett. (Vigyázz, mert ott van mellette a CÉL is, az majd csak a végén kell!)

  2. QR KÓD: MILLENNIUM HÁZA (0,5 km) Fuss be a Zsolnay szökőkút felé, haladj el a Millennium Háza főbejárata mellett és jobb kézre látni fogsz egy magas intézményi oszlopot. Ezen találod a „Liget Családi Kör” kódot. (Vigyázz, mert a másik táv kódja is itt található)

  3. QR KÓD: VAJDAHUNYAD VÁRA (1,7 km) a Kós Károly sétány felől fuss a főbejárat felé és még a kis híd előtt bal kézre találsz egy Városliget térképes oszlopot, amin a kódot megtalálod.

  4. QR KÓD: MAGYAR ZENE HÁZA (2,3 km) Az Olof Palme sétányon haladva keresd a kék színű építkezési kerítéssel védett épülő Magyar Zene Házát. A „Liget Családi Kör” kód a kerítésen található. (Vigyázz, mert a másik táv kódja is ezen az oszlopon található!)

  5. QR KÓD: CÉL (2,95 km) - A Városligeti Nagyjátszótér főbejárati kerítésén, a RAJT kód mellett található. Gratulálunk!

Liget Sport Kör 7 km

Letöltöm ezt a leírást a QR kódok helyének a fotóival, nyomtatásra

  1. QR KÓD: RAJT a Városligeti Nagyjátszótér főbejáratán, a Léghajó Kert gasztro-kuckó mellett (Vigyázz, mert ott van mellette a CÉL is, az majd csak a végén kell)

  2. QR KÓD: MILLENNIUM HÁZA (1,4 km) Fuss be a Zsolnay szökőkút felé, haladj el a Millennium Háza főbejárata mellett és jobb kézre látni fogsz egy magas intézményi oszlopot. Ezen találod a „Liget Sport Kör” kódot. (Vigyázz, mert a másik táv kódja is ezen az oszlopon található!)

  3. QR KÓD: PAVILONKERT (5 km) az Állatkerti körúton az Állatkerttel szemben található Pavilonkert központi tégla épületén, a Ligeti Lángos gasztohelyen található a kód.

  4. QR KÓD: MAGYAR ZENE HÁZA (6,3 km) Az Olof Palme sétányon haladva keresd a kék színű építkezési kerítéssel védett épülő Magyar Zene Házát. A „Liget Sport Kör” kód a kerítésen található. (Vigyázz, mert a másik táv kódja is itt található)

  5. QR KÓD: CÉL (7,13 km) - A Városligeti Nagyjátszótér főbejárati kerítésén, a RAJT kód mellett található. Gratulálunk!

bottom of page